Álom és önismeret

Álom és önismeret 1. rész

Oláhné Mednyánszki Krisztina pszichodráma vezető előadása az álmokról, áloméletről, álomfajtákról. A hanganyag első részében arról beszél nekünk, hogy az álom egy köztes tudatállapot, mely hídként funkcionál racionális, mindennapi, hétköznapi tudatunk és a nem tudatos, érzelmi világunk között. Érdemes ezzel az idegen, elsőre misztikusnak tűnő világgal megismerkednünk, mert önismeretünk fejlődésében sokat segíthet.


Álom és önismeret 2. rész

Oláhné Mednyánszki Krisztina pszichodráma vezető előadása az álmokról, áloméletről. A hanganyag második részében arról is beszél, hogy minden spirituális praxisnak része az álomélettel, belső lelki önvalónkkal való intenzív foglalkozás. Az álom mindig hűen tükrözi azt a változási, fejlődési folyamatot, amiben a reális világban benne vagyunk. Szubjektív világunk megértéséhez nyitottságra van szükségünk.
Álom és önismeret 3. rész

Oláhné Mednyánszki Krisztina pszichodráma vezető előadása az álmokról, áloméletről. A hanganyag harmadik részében az álomfajtákról beszél, de hangsúlyozza, hogy minden csoportosítás más és más megközelítésben tálalja a témát, az álmok csoportokba való sorolása sokszor nehézkes, éppen természetükből adódóan.